Projektbeskrivelse til bredbåndsudbyder

Kontaktperson:
Michael Rahbek
Nøttrupvej 4
7130 Juelsminde
Tlf.: 61 70 21 74
Email: mr (snabel-a) pentagang.com

 

7130 Juelsminde
Fibernet på Holstdalsvej/Nøttrupvej (på strækningen mellem Klejs og Overby), samt op langs Holgersdalvej

Strækningen hvor vi ønsker at få etableret fibernet (markeret med lilla), er målt til ca. 4 km.
Det interessante ved dette område er, at der på begge sider – i Klejs og Overby – allerede ER etableret fibernet helt op til grænserne af vores område. Vi burde derfor nemt kunne kobles på det eksisterende net. Næsten halvdelen af husstandene i området ligger tæt på vejen, hvor fibernettet etableres. De øvrige husstande har indkørsler af forskellige længder, som kræver lidt ekstra.
projektbeskrivelse_kort2

 

Husstande

Området består af 23 søgeberettigede husstande, der alle ligger i forlængelse af hinanden. Én husstand på Holgersdalvej er dog en gammel ubeboelig gård, som der i praksis ikke kan etableres fibernet til. Reelt er der derfor tale om 22 søgeberettigede husstande. Blandt de 22 husstande er der 19 røde med max. 5/1 Mbit/s og 3 gule med max. 10/2 Mbit/s

Det nuværende internet i området (ADSL / kobberledninger) er ikke bare ualmindeligt langsomt, men også meget ustabilt med mange udfald. Det er et område med flere børnefamilier (inkl. teenagebørn), og det langsomme og ustabile internet er et stigende problem.

Derudover er det et område med mange erhvervsdrivende: 18 virksomheder i alt. Det er derfor af yderste vigtighed, at området snarest muligt får etableret fibernet.

Der er stor opbakning til projektet blandt beboerne (21 ud af 22), og vi har således 95,5% tilslutning til projektet.kort_bredbaandsprojekt

 

Budget

Beboerne i området er indstillet på at betale de obligatoriske 2.000 kr. pr. husstand = 42.000 kr.

Hedensted Kommune vil desuden støtte med 1.000 kr. pr. husstand = 21.000 kr.

Resten søges via Energistyrelsens bredbåndspulje: op til 1.470.000 kr. for 21 husstande.

Såfremt en bredbåndsudbyder også vil bidrage med et beløb pr. husstand, f.eks. mod at vi tegner et bestemt abonnement i en given periode efterfølgende, kan dette måske også være interessant.

Lad os tage en snak om vores muligheder!

Kontaktperson:
Michael Rahbek
Nøttrupvej 4
7130 Juelsminde
Tlf.: 61 70 21 74
Email: mr (snabel-a) pentagang.com